Kameleon benadert rivaal

over shoppen, (thema-)markten, bedrijvigheid, besparen
Plaats reactie
Moderator
Site Admin
Berichten: 27
Lid geworden op: 17-01-2013 12:51

Kameleon benadert rivaal

Bericht door Moderator » 01-04-2013 00:34

Op de foto is goed te zien hoe een kameleon een rivaal benadert. Als die niet van kleur verschiet is het wellicht een mogelijke partner en volgt een aftastend gebaar. Ook op 1 april.

Afbeelding

De winkelcentra in Zuidoost (Kameleon, Ganzenpoort, Venserpolder, Amsterdamse Poort, Holendrecht, Reigersbos, Wisseloord) en ook de marktkooplieden zien elkaar trouwens als partners die de bewoners en de regio graag van allerlei producten en diensten voorzien. Enige rivaliteit is er van bijv. Maxis, Makro, Diemen, Amsterdam en Amstelveen. Dat roept de vraag op hoe we de Zuidoost-winkelcentra nog aantrekkelijker kunnen maken. Reacties welkom.

De latijnse naam voor de kameleon is Chamaeleon. Kameleons zijn verticaal afgeplatte dieren met een lange grijpstaart. De vijf tenen zijn per twee en drie aan elkaar vergroeid tot een voetje. De tong is zo lang als lichaam en staart samen, heeft een verdikt uiteinde en wordt gebruikt om zijn prooi te vangen. De ogen zijn onafhankelijk van elkaar beweegbaar en zitten in beweeglijke torentjes zodat het lichaam stil kan blijven terwijl de ogen bewegen.

Kameleons kunnen lang niet altijd zo sterk van kleur veranderen als men denkt. Afwisselende kleuren hebben hun nut bij het imponeren/bevechten van hun rivalen, het dag-nachtritme, het afschrikken van aanvallers, camouflage en bij de paring. Als een kameleon meer warmte wil wordt hij donkerder van kleur. Wil hij warmte afgeven, dan zal hij lichter van kleur worden.

Deze bizarre beestjes zijn afkomstig uit vele delen van de wereld, ze leven in ook in zeer verschillende biotopen oftewel verschillende leefmilieu's zoals onder andere Afrika, Arabië, India en Sri Lanka. Bij gevaar vertouwen kameleons in eerste instantie op hun schutkleur en verstoppen hun lichaam achter de tak waar ze op zitten. Daarna dreigen ze met kleuren, opgeblazen lichaam, opgezette keel, open bek en sissen.

Kun jij kleur aan Zuidoost toevoegen zonder gesis etc., start dan een topic en geef reacties. Registreren gaat snel, alleen maar een naam, mailadres en wachtwoord. Alvast dank! Redactie 020ZO.forum2go.nl

Plaats reactie